úterý 28. května 2013

ŽAMPIONOVÁ OMÁČKA S TĚSTOVINAMI





Ingredience: 

Špagety, 2 cibule, 6 žampionů, rostlinná smetana, zeleninový bujón bez glutamátu, hladká mouka, olej, sušený česnek,drcený kmín, pepř, sůl, pokud máte, tak černá sůl, pažitka a petrželka
Postup:
Osmahněte nakrájenou cibulku a žampiony s pepřem a kmínem na rozpáleném oleji, dokud žampiony nezměknou. Přidejte vodu, zeleninový bujón, černou sůl a sušený česnek a nechte povařit. Mezi tím si dejte vařit špagety. Smíchejte si asi 4 lžíce hladké mouky se studenou vodou a vmíchejte do směsi. Provařte až vše zhoustne, přidejte nakrájené bylinky, ještě chvíli povařte a odstavte ze sporáku. Vlijte rostlinnou smetanu.
Přidejte k těstovinám a podávejte.
Dobrou chuť 


Žádné komentáře:

Okomentovat