úterý 23. července 2013

VEGANSKÝ ŠPÍZ SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI


Ingredience na špíz:
Žampiony,červená paprika, zelená paprika, červená cibule, žlutá cibule, ďobáčky (nebo můžete určitě použít i seitan, uvařenou soju, rostlinné uzeniny...až okusím, dám vědět výsledek:)), olej, česnek, koření (např provencálské, bazalka, tymián, na co máte chuť), sůl, budete potřebovat ještě špízová "nabodávátka", nebo namočené špejle 
Ingredience na šťouchané brambory:
moučnější brambory, sůl, pepř, sušený česnek, na drobno nakrájená šalotka a pažitka, margarín nebo sojové máslo
Postup:
Houby, ďobáčky a zeleninu střídavě napichujte na špejli, poté naložte do marinády z oleje soli a koření. Nechte odležet alespoň dvacet minut a upečte.
Brambory uvařte do měka, slijte vodu, přidejte margarín, cibulku, pažitku, sušený česnek a rozšťouchejte.
Dobrou chuť


1 komentář: