úterý 23. července 2013

ZELENÉ FAZOLKY VE SMETANOVÉ OMÁČCE S OPEČENÝMI BRAMBORAMI


Ingredience:
200 g fazolek, 1 cibule, hladká mouka, olej, pepř, sůl, bio zeleninový bujón, sušený česnek, sušená cibule, nové brambory, sojová smetana (Provamel)
Postup:
Nové brambory dejte ve slupce vařit.

Na jemno nakrájenou cibulku osmahněte v rozpáleném oleji, po chvíli zaprašte hladkou moukou (dala jsem 3 malé hrstičky a krásně to vyšlo). Nechte chvilku osmahnout, ale ne do hněda  Zalijte 400 ml studené vody a míchejte, míchejte, ať se mouka nesrazí. Po chvíli směs zhoustne. Přidejte propláchnuté (nakrájené) fazolky, pepř, zeleninový bujón, po případě černou sůl a povařte do lehkého změknutí fazolek. Poté už jen odstavte a přilijte sojovou smetanu.

Brambory slijte, nakrájejte na kolečka, položte na pečící papír. Zakápněte olejem, posypte sušeným česnekem a cibulí, černou nebo klasickou solí a pepřem a dejte do rozpálené trouby opéct.
Dobrou chuť


Žádné komentáře:

Okomentovat