středa 5. března 2014

MRAMOROVÁ BÁBOVKA



INGREDIENCE:
1 a půl hrnečku polohrubé mouky, 1 hrneček cukru, třetina hrnečku oleje,  hrneček rostlinného mléka (já tentokrát použila jen vodu, protože jsem mléko neměla a vůbec to nevadilo),  1 pytlíček vanilkového pudinkového prášku, dva rozmačkané zralejší banány, půl hrnečku kokosu, třetina hrnečku kakaa (můžete přidat i nastrouhanou čokoládu), rostlinné máslo nebo margarín na vymazání formy (pokud nemáte silikonovou ;)), špetka soli, vanilkový cukr, kypřící prášek, moučkový cukr na posypání

POSTUP:
Smíchejte všechny ingredience kromě kakaa či čokolády. Poctivě vymažte formu tukem a vysypte polohrubou moukou, ať se vám po upečení bábovka hezky vyklopí. Do formy nalijte polovinu těsta. Do zbytku přidejte kakao nebo čokoládu a dobře promíchejte. Přidejte k těstu do formy a jen velmi lehce "prošťouchejte", ať se obě barvy těsta místy propojí. Pečte asi 40 minut na 180°. Udělejte test špejlí, zda je bábovka propečená a pokud ano, vyndejte ji z trouby a nechte alespoň 5 min vychladnout, pak vyklopte a pocukrujte moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!




1 komentář: