neděle 3. srpna 2014

TĚSTOVINOVÝ SALÁT SE ŠPENÁTEM A TEMPEHEM



















Letní prosluněné dny a večery jsou jako stvořené pro lehké veganské těstovinové saláty všech druhů.
Tento je trochu netradiční, použila jsem těstoviny ve tvaru motýlků - Farfalle, špenát, a dozlatova osmahnutý tempeh a cibulku. Už chybí jen červené víno a zahradní večeře při svíčkách může začít!
 
Ingredience:
Bezvaječné těstoviny, cibule, špenát (já na rychlo vařila z mraženého, ale chystám se teď použít znovu čerstvý, což je asi ta nelepší varianta, dost možná by se dal využít i sezónní mangold), tempeh, česnek, muškátový oříšek, pepř, sůl,kmín domácí sojanéza

Postup:
Uvařte těstoviny. Osmahněte cibulku s kmínem, přidejte trošku vody a špenát, povařte a dochuťte. (V případě čerstvého špenátu bude nutné asi i rozmixovat.) Na další pánvičce osmahněte dozlatova na kostičky nakrájený tempeh a na měsíčky nakrájenou cibulku.

Vše dobře promíchejte i se sojanézou a zdobte zbytkem tempehu a cibulky.

Dobrou chuť ;) 

Žádné komentáře:

Okomentovat