úterý 2. září 2014

HOUBAŘSKÁ SEZÓNA JE V PLNÉM PROUDU, připravte si veganskou smaženici!
























Nejsem zrovna typická houbařka. Houbaření pro mě znamená spíš užívání si přírody a krásnou procházku po lese. No a pokud se něco najde tak i trnutí nad tím, jestli ten masák je opravdu masák a ne jiná utajená muchomůrka a jestli tu konzumaci jídla připraveného z nalezených hub vůbec přežijeme!

Prohlížení houbařských atlasů je tedy pravidelný kolorit našich houbařských seancí. Tentokrát jsme si domů přinesli i houbu, o které jsme posléze dohledali, že je prudce jedovatá. Zaujala mě ale jedna informace, v houbařských atlasech jsou houby označovány různými kategoriemi od jedlých a velmi chutných po prudce jedovaté, o jedné houbě jsem se ale dočetla, že je BEZCENÁ!!! Jak bezcená, copak může být v přírodě něco bez smyslu? Rozhodla jsem se proto zahltit dnešní článek i fotkami takových hub, které jsme v lese nechávali. Ano, byli to především hořčáci, z kterých nám obrazně řečeno trpkla nálada skoro na každém kroku, ale i další houby. A tímto jim vzdát hold za jejich krásu!

A teď už k fotkám!

RECEPT NA SKVĚLOU VEGANSKOU SMAŽENICI NALEZNETE NA KONCI ČLÁNKU.


"Sladký hořčáček"


Krásy brdského lesa


Nacházím samé prašivky, a tak je fotím...


Lesní koberec

Nic není bezcenné..


Je dobré mít v životě jasné cíle!

Kdo najde žábu?

Nejsem zrovna typická houbařka...

Naše malá nadílka



















Libeček, který jsme dostali od souseda...bylo jasno, půjde na brambory!


















VEGANSKÁ HOUBOVÁ SMAŽENICE

Ingredience:

Houby z lesa, cibule, sojanéza (nejlépe domácí), olej, sůl, pepř, kmín, pažitka, petrželka, libeček, brambory, sušený česnek

Postup:

Nové brambory nakrájejte, polijte olejem, posypte sušeným česnekem a s bylinkami dejte péct do trouby na 200°, po upečení osolte.

Houby očistěte, opláchněte a nakrájejte. Na jemno nasekanou cibulku osmahněte na rozpáleném oleji, přidejte houby. Ty by po chvilce měly pustit vodu. Přikryjte je poté pokličkou a nechte dusit, nakonec přidejte sojanézu, která tvoří náhradu za klasické vajíčko. Dochuťte solí, pepřem a bylinkami!

Dobrou chuť a neotravte se! ;)


























Žádné komentáře:

Okomentovat